1
دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته اکو هیدرولوژی، دانشگاه تهران
2
دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته اکوهیدرولوژی، دانشگاه تهران
چکیده
خشکسالی را می توان به عنوان یکی از مهم ترین نتایج تغییرات اقلیم در چند دهه اخیر دانست. که به شدت تمام جوامع طبیعی ، موجودات زنده و انسان ها را تحت شعاع قرار داده است. در نتیجه با استفاده از شاخص های هواشناسی و هیدرولوژیکی در خشکسالی میتوان شدت و تدارم خشکسالی را بیان کرد که اولین قدم این کار تعیین بهترین شاخص برای منطقه مورد نظر است. از مهمترین حوزه های ابریز ایران میتوان به حوزه آبریز ارومیه اشاره کرد که تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته است. با توجه به این موضوع در این مقاله با استفاده از آمارهای بارندگی و دبی به ترتیب به شاخص هواشناسی RAI و شاخص هیدرولوژیکی SSI یرای ۱۰ ایستکاه در حوزه ابریز ارومیه محاسبه شد. ابتدا این دو شاخص در محیط نرم افزار متلب محاسبه شدند و سپس در محیط نرم افزار GIS به روش درون یابی با متد کریجینگ، شاخص SSI نسبت به شاخص شاهد RAI پهنه بندی شد که بررسی نتایج حاصل از درون یابی انطباق و همپوشانی مناسبی را نشان می دهد.
اصغری کلشانی, فاطمه, & ستاریان اصیل, کتایون. (1400). بررسی تطبیقی شاخص SSI و RAI در غرب حوزه آبخیز ارومیه در سال 1398با استفاده از GIS. حفاظت آب، خاک و هوا, 2(1), 38-46.
MLA
فاطمه اصغری کلشانی; کتایون ستاریان اصیل. "بررسی تطبیقی شاخص SSI و RAI در غرب حوزه آبخیز ارومیه در سال 1398با استفاده از GIS", حفاظت آب، خاک و هوا, 2, 1, 1400, 38-46.
HARVARD
اصغری کلشانی, فاطمه, ستاریان اصیل, کتایون. (1400). 'بررسی تطبیقی شاخص SSI و RAI در غرب حوزه آبخیز ارومیه در سال 1398با استفاده از GIS', حفاظت آب، خاک و هوا, 2(1), pp. 38-46.
VANCOUVER
اصغری کلشانی, فاطمه, ستاریان اصیل, کتایون. بررسی تطبیقی شاخص SSI و RAI در غرب حوزه آبخیز ارومیه در سال 1398با استفاده از GIS. حفاظت آب، خاک و هوا, 1400; 2(1): 38-46.